Achter mijn voordeur vervolg

Jolanda 07 oktober 2024
Het boek is een vervolg op Achter mijn voordeur, gaat verder waar in deel 1 gestopt is.

Truusje weet op te krabbelen met vallen en doorgaan. Zij beschrijft de gevolgen van huiselijk geweld, het geluk wat zij ervaart en moeizame samenwerking met hulpinstanties en pleeggezin ouders. Zij vecht voor een beter leven voor haar kinderen, het gezag hebben over hen maar niet gehoord worden.
Zij beschrijft het verschil in samenwerking met gezinhuis van haar zoon en pleegezin ouders van haar dochter. Laat zien dat dit van invloed is op de ontwikkeling van haar kinderen. Een moeder die kiest voor haar kinderen en in hun belang denkt van de kinderen en niet betrekt in zaken die belastend zijn voor de hen.
Wat een gevecht wat je als moeder moet leveren als je ziet dat niet goed is zoals het nu gaat met je dochter, met instanties voor de juiste hulp en andere plek. Dit terwijl je gezag hebt over je kinderen. Luisteren naar een moeder en samenwerken hierin is nog wat te verbeteren.

Het is een heftig boek net als het eerste deel. Beschrijvimg van het proces met instanties over haar dochter had wat mij betreft iets korter gemogen, daarom 4 sterren. Truusje is een sterke vrouw en erg onap hoe zij in het velang van de kinderem blijft denken en handelen. Zeker als je soms zelf zo machtloos voelt. Hier kunnen vele ouders wat van leren.

Meer recensies van Jolanda