Phoe hee......lieve Debbie

JZ2710 06 februari 2026
Ik mocht vanuit de leesclub van ilonaslevenbijls het boek Lieve Debbie van Freida McFadden lezen.
“Phoe hee… Lieve Debbie dus!”

In Lieve Debbie volgen we het verhaal van een vrouw die openhartig, scherp en met de nodige emotie haar leven en gedachten deelt. Het boek neemt je mee langs persoonlijke ervaringen, relaties en momenten van zelfreflectie, waarbij eerlijkheid en kracht centraal staan.
Het verhaal kwam gestaag op gang, maar juist daardoor wilde ik weten wat er ging gebeuren. De schrijfstijl leest prettig en nodigt uit om door te blijven lezen — en dat deed ik dan ook. De personages en situaties voelen herkenbaar, waardoor het verhaal dichtbij komt en blijft boeien.
En na het dichtslaan van het boek dacht ik maar één ding: phoe hee… wat een pittig plot!

Meer recensies van JZ2710

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.