De impact van jong-dementie ..

Ka8leen 17 september 2025
Beetje thriller, beetje romance, beetje trips down memory lane, maar vooral ook de impact op je levenskwaliteit bij jongdementie en diabetes. Het boek greep me bij momenten zo bij de keel wat die impact betreft. Hoe verwarrend en beangstigend moet het zijn als je plots niet meer weet hoe je het fornuis moet aanzetten, wie een bekende is .. en kloppen je gedachten wel? .. Ik voelde bij het lezen zoveel gevoelens die ik - nu het boek dicht geslagen is - probeer een plekje te geven. Want dit boek komt heel dicht op je huid te zitten, zeker als je iemand met dementie in je omgeving hebt. Een vertederende gedachte, 50 mensen opnieuw ontmoeten net voor je 50ste die iets in je leven betekenden. En hoe fijn als je de reis naar het verleden aan de hand van een dagboekje uit die tijd kunt herbeleven. Het onderscheid tussen de belevenissen van de net afgestudeerde vriendinnen en nu is heel erg goed afgebakend, ook visueel. De jonge, nog onervaren en vol van de middelbare school die ze achter zich laten vriendinnen tegenover nu, op 50, met elk een eigen leven opgebouwd. Drie dames die zoveel jaren later een vriendin van toen zomaar gaan helpen, het voelde in het begin onrealistisch tot ik besefte welk soort vriendinnen dit echt zou doen : échte vriendinnen. Want echte vrienden hoef je niet elke dag te zien maar de band blijft. Mooi spannend Vlaams boek dat blijft nazinderen.

Meer recensies van Ka8leen