Unieke combo van verhaal, illustraties en foto´s!

Ka8leen 11 februari 2026
Het tweede verhaal van Lulu keverdokter. Opnieuw een leuk en spannend verhaal die je in de leefwereld van een klein, fantasierijk meisje, muggen en insecten haalt. Want wat als je met insecten kon praten en ze je om hulp vragen? En je tegelijk heel veel bijleert over insecten en het beroep met de moeilijke naam entomoloog. Het verhaal op zich loopt vlot en sleept je mee, maar wat dit boek (en deze reeks) extra body en iets unieks geeft zijn de mix van illustraties en de foto´s die bij het verhaal horen. De insecten zijn geillustreerd maar Lulu is echt gefotografeerd. En dat geeft een hele leuke, unieke vibe! Een jeugdboek dat heel vlot (voor)leest voor fantasierijke kinderen die houden van alle kriebelbeestjes in onze natuur (of net niet maar erdoor aangestoken zullen worden door dit boek). Ik ben fan!

Meer recensies van Ka8leen

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.