Zoektocht naar identiteit
Het tweede deel van deze YA fantasy. Het eerste deel A language of dragons las zo vlot dat - daar waar ik niet zo vaak fantasy lees - ik ontzettend benieuwd was naar deel 2. Vooral de sublieme toon van een onderliggend thema onder een avontuurlijke fantasy maakt deze reeks tot een fijne en ook reflectieve leestijd. Het eerste boek raakt je gevoel over het belang en de kracht van en de nuances in een eigen taal. Over wat het verbieden van een eigen taal met iemand doet. A war of wyverns neemt dit thema verder mee maar voegt een extra laagje toe door die ene zin die je even op pauze zet bij het lezen : ´je bent meer dan je baan´. Wie ben je als je job wegvalt? Hoe groot de passie voor een job ook is. Vanaf dat moment voel je de grote zoektocht naar identiteit waar iedereen wel eens - of vaker - mee worstelt. Net dat thema, die onderlaag maakt deze fantasy tot zoveel meer dan fantasy. Het gevoel en de zoektocht diep vanbinnen in combinatie met een spannend avontuur smaakt opnieuw naar meer! Klein advies bij het lezen van dit boek : hou de krakende koekjes of het handjevol bessen maar aan de kant en kies voor een zacht stukje cake als alternatief! (Wie het al las zal dit snappen)