Grote mensen maken ook wel eens fouten

Ka8leen 27 november 2025
Hoe vaak leren we onze kinderen sorry zeggen? Hoe vaak doen we het zelf? Sorry tegen hen zeggen? Wanneer we plots hardop roepen of geen tijd hebben? Na een drukke werkdag, na een moeilijke vergadering op het werk? Na een hoofd dat boordevol zit met todo-tjes? Na een uitbarsting (of gewoon niet horen) wanneer je kind heel enthousiast en druk aan het vertellen is, terwijl je eigen hoofd overloopt? Wanneer je lieve kleine engeltje allemaal dingen doet die niet mogen en eigenlijk een bengeltje is en je je geduld verliest? .. En toch is het zo belangrijk. En zo moeilijk.. Met dit prentenverhaal laat je je kind weten dat ook jij als ouders weleens op een fluitketel lijkt waar de stoom vanaf moet, maar dat je daar dan netjes sorry voor zegt. En dat je elkaar blijft graag zien. En dat je voor een volgende keer betere alternatieven gaat zoeken zoals tellen tot 10. Of alle roze voorwerpen om je heen opnoemen. Beter dan elk lerend lesje dat zegt ´zeg elke keer netjes sorry´ of ´adem eens diep in´. Gewoon voordoen. Want jong geleerd is oud gedaan. Achteraan staat ook informatie rond je geduld verliezen en de verbinding met je kind behouden. En nuttige tips. Mooi rijmende, leerrijk en waardevol prentenboek!

Meer recensies van Ka8leen

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.