Ontroerend en mooi! Ontroerend mooi!
To the point. Eerlijk. Bedachtzaam op de tekstjes en foto´s. Die met velen zijn. Met een uiterste eenvoud en schoonheid die siert tussen alle onmacht door. Goed doordacht. Als een goed glas wijn.. Zo is dit boekje opgebouwd uit korte tekstjes en mooie eenvoudige natuurfoto´s. De foto´s laten je landen, elke foto opnieuw, op het einde van elk stukje. Je voelt de rust die uit de foto spat, de natuur die je doet zakken in je gevoel. Klaar voor een nieuw stukje.
Soms moest ik een traantje wegpinken als ik een stukje las (van herkenning, van begrip), maar soms (en net zo vaak) toverde Annelies me een brede glimlach op mijn gezicht. Soms wilde ik wentelen in haar woorden, maar soms schudde Annelies me gewoon wakker. De manier waarop ze kijkt naar haar ziek zijn met ups en downs. Want ziek zijn is eenzaam, en bitter, zorgt vaak voor onbegrip. Dat beschrijft Annelies steeds met een kwinkslag en jonglerende woorden. Wat een heerlijk boekje!
Raken alle stukjes je even hard? Nee, want wat je raakt is wat je zelf bezig houdt. Het stukje over levend dood raakt iedereen die struggelt met goeie periodes en plotse terugvallen. Het stukje over stofzuigen raakt iedereen glimlachend die wel eens struggelt met de vervoeging van werkwoorden. Kortom, het is geen boek van oplossingen, maar van herkenning, van niet alleen zijn, van een lach en een traan. Een hele mooie extra aanvulling van Het gezwets van Annelies op het instagram account @annelies_schrijft. Met prachtige mooie, eenvoudige natuurfoto´s! Een cadeauboekje ook wel als je met woorden soms niet kunt vertellen dat je begrijpt dat je de situatie van iemand heel lastig is, dat je het begrijpt. (Een waardevol cadeauboekje dus die vriendschap en begrip kan verdiepen. )
Het einde belooft een vervolg en daar kijk ik hard naar uit!
Het einde belooft een vervolg en daar kijk ik hard naar uit!