Advertentie

Dit interactief zoekboek toont het leven van de regenworm, Olle. Olle neemt je, samen met zijn familie, mee onder de grond en in het gras.

Dit prachtige boek is opgedeeld in 7 grote zoekplaten, onderverdeeld in verschillende thema’s.
Zo is er een zoekplaat waar je meer te weten komt over het nut van de regenworm die goed zorgt voor de aarde onder de grond en zo ook nuttig is voor de platen boven de grond. Een tweede zoekplaat gaat over regenwormen en regenwater. Een derde zoekplaat gaat over de mens die het leven van de regenworm niet makkelijk maakt. Ook komen er op de andere zoekplaten onderwerpen aan bod zoals het voedsel van de regenworm, de vijanden van de regenworm, de link met vogels en een laatste zoekplaat met allerlei leuke weetjes over de regenworm.

Een zeer rijk en gevarieerd zoekboek waar jonge kinderen via allerlei stripwolkjes zelf info over de regenworm kunnen ontdekken, maar waar er per zoekplaat ook een kort tekstje opstaat dat wel leuk is om voorgelezen te worden. Oudere kinderen vanaf 7 jaar kunnen deze tekstjes zelf lezen. De teksten zitten boordevol leuke en interessante weetjes over regenwormen, meer informatieve info. De stripwolkjes zijn dan weer meer gericht op de jongere kinderen die bovendien erg grappig zijn.

Naast de leuke vormgeving van de teksten, zijn er ook de prachtige illustraties die Rosa Vitalie, zowel de schrijfster als de illustrator van dit boek, in de zoekplaten verwerkte. Echte pareltjes wat betreft fantasiebeelden creëren en het intens kleurgebruik dat zeker opvalt, twee zaken die kenmerkend zijn voor de illustratiestijl van Rosa Vitalie.

Bovendien kan je ook nog op zoek gaan naar Olle en zijn familie die op elke zoekplaat ook terug te vinden zijn. Je vindt een overzicht van de familie van Olle op de achterkant van het boek. Zeer leuk om met jonge kinderen te doen. Elk familielid heeft wel een kenmerkend accessoire aan, zodat ze herkenbaar genoeg zijn om terug te vinden.

Een vrolijk zoekboek uit stevig karton vol informatieve weetjes en grapjes over regenwormen, maar ook nog over andere dieren zoals de vos, de das, de vogels…
Een boek voor jong en oud, ook volwassenen kunnen zeker nog heel wat nuttige zaken te weten komen over de regenworm, een ietwat ondergewaardeerd dier waar je nu zeker veel meer ontzag voor krijgt. Een must-have voor thuis of in de klas!

Reacties op: Vrolijk, interactief zoekboek vol leuke weetjes over de regenworm!

1
Olle de regenworm - Rosa Vitalie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners