Mooi debuut
Een mix van de succesvolle Prinsessia tv-reeks maar ook het boek/de film Pride and Prejudice kwam meermaals voor ogen bij het lezen van dit boek. Princessia omwille van de gevoelens die de toch ietwat oppervlakkige meisjes bij me opriepen en Pride and Prejudice omwille van het rijk willen uithuwelijken van de dochters die uiteindelijk hun eigen agenda hebben en zich als sterke vrouwen gaan aftekenen in een tijd dat dat nog niet aanvaard wordt. Ondanks het oppervlakkige van de personages die van mij best wat dieper uitgewerkt hadden mogen zijn en het soms wat tegenstrijdige karakter van de ouders, ben ik door dit boek van 300 bladzijden heen gevlogen door de korte hoofdstukken die telkens het perspectief van een andere dochter toonden. Genoten ook van dit boek en best wel onder de indruk van de schrijfstijl van een jonge schrijfster van 15-16 jaar. Het najagen van je eigen dromen komt ook wel heel erg naar voor in dit boek en dat doet zij zelf heel duidelijk ook! Een schrijfster om in de gaten te houden!
Voor meneer Staens gaat er niets boven een goede reputatie. Hij wil dat al zijn dochters zich buitengewoon gepast gedragen, maar bovendien wil hij hen ook zo snel mogelijk uithuwelijken. De zusjes Staens denken hier anders over. Zij zijn vastbesloten hun passies te kunnen verderzetten en zelf te kiezen met wie ze de rest van hun leven door zullen brengen, maar zijn ze sterk genoeg om het op te nemen tegen de wil van hun strenge vader?