Oorlog, liefde en verdriet

KatjaS 11 november 2020
Het verhaal speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog en belicht het verhaal van de dappere Izabella die voor de liefde wel heel veel overheeft. Op de boerderij van haar familie komt een groep krijgsgevangen helpen oogsten. Isabella valt als een blok voor de Britse Bill. Al snel kunnen ze niet zonder elkaar.Om samen te kunnen zijn met haar geliefde, vermomd ze zich als man en probeert te vluchten. Helaas worden ze beide gevangen genomen en begint voor Izabella de zware beproeving om haar leven voort te zetten als man. Tijdens hun gevangenschap ontmoeten ze nieuwe vrienden, maar helaas ook enkele vijanden, wat Izabella's beproeving niet makkelijker maakt. Het verhaal berust op ware feiten, wat vaak meeslepend, soms ongelooflijk maar vooral heel intens is. Het belicht de oorlog eens vanuit een andere kant. Het boek heeft een vrij open einde, waardoor ik nog vele vragen heb, en het boek me nog langer in zijn greep houdt. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, en vind het dan ook ruim 4 sterren waard.

Meer recensies van KatjaS