Een verhaal waarin liefde, hoop en vriendschap centraal staan
Ik ben Stella enorm dankbaar dat ik een van haar ARC-lezers mocht zijn voor dit boek.
Ik las Erfdochter reeds in februari. Stella heeft nadien laten weten dat ze met de gekregen feedback van alle ARC lezers het verhaal op enkele punten aangepast heeft. Mijn recensie is gebaseerd op de eerste versie van Erfdochter.
Over Erfdochter:
Chloe Quinn leeft een normaal leven. Tot ze het voelt. Dat ene moment waarop alles verandert.
En vanaf dan is er geen weg terug.
Erfdochter (Chloe Quinn #1) is een verhaal over:
• kracht die je niet zag aankomen
• vriendschap die magie creëert
• waarheid die alles verandert
• een wereld die groter is dan je ooit dacht
Dit is een boek voor iedereen die zich ooit anders voelde. Die voelde dat er meer was. Die wist dat er iets groters wachtte.
Chloe voelde het ook. En haar leven veranderde voor altijd.
Wat gebeurt er wanneer je ontdekt dat je niet bent wie je dacht te zijn?
Over Stella Dorenhart:
Stella Dorenhart is een Nederlandse schrijfster die eerder al kinderboeken schreef. Erfdochter is haar eerste fantasy young adult.
Doorheen haar verhalen wil ze haar lezers laten zien dat ze waardevol zijn zoals ze zijn. Met Erfdochter benadrukt ze dat emoties geen zwakte zijn, maar juist een superkracht. Dat anders zijn niet iets is om te verbergen, maar iets prachtigs om te omarmen. Die boodschap zit subtiel verweven in het verhaal en vormt het hart van het boek.
Mijn mening:
Als ARC-lezer vond ik Erfdochter een origineel verhaal. Het idee is fris, de schrijfstijl toegankelijk, duidelijk en vlot.
Thema’s als liefde, hoop, vriendschap, emoties en menselijkheid staan centraal. Wat ik bijzonder waardeer, is hoe het boek laat zien dat familiebanden verder gaan dan alleen bloedbanden. Dat geeft het verhaal extra warmte.
De eerste helft van het boek las erg fijn en wist me te boeien. Naarmate het verhaal vorderde, begon ik wel steeds meer te verlangen naar extra details en momenten waarin langer werd stilgestaan bij wat er gebeurde.
Het verhaal gaat snel en er gebeurt veel, waardoor sommige scènes voor mij minder konden doorwerken. Daarnaast merkte ik dat bepaalde zinnen regelmatig herhaald werden, wat me na verloop van tijd wat uit het verhaal haalde.
Toch blijft Erfdochter een verhaal met een sterke boodschap en een mooi fundament. Een boek dat vooral lezers zal aanspreken die houden van snelle fantasy en een verhaal met een diepere betekenis. 💛