Wintercrime
Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar van Kabook Uitgevers.
Ik heb besloten het boek te DNF’en rond hoofdstuk 15 (pagina 56 van 161), mijn mening is gebaseerd op het gedeelte dat ik heb gelezen.
Hoewel de auteur een mooie, sfeervolle en beschrijvende schrijfstijl hanteert, merkte ik dat het verhaal mijn aandacht niet voldoende wist vast te houden.
Het boek werd aangekondigd als een cosy crime. Tijdens het lezen merkte ik echter dat ik onbewust toch meer spanning en een hoger tempo verwachtte, waardoor het verhaal voor mij wat te rustig aanvoelde. De nadruk ligt duidelijk meer op sfeer, beschrijving en een langzaam opgebouwd mysterie dan op plotgedreven spanning.
Dat betekent zeker niet dat dit een slecht boek is, het bleek simpelweg niet het juiste boek voor mij als lezer.
Lezers die houden van rustig opgebouwde verhalen, een sterke sfeer en een meer beschrijvende vertelstijl binnen het cosy crime-genre zullen hier mogelijk wel van genieten.
Voor mij werkte het tempo helaas niet goed genoeg om verder te lezen, waardoor ik het boek op dit punt heb neergelegd. Ik kan me echter goed voorstellen dat het voor de juiste lezer wel een fijne leeservaring kan zijn.