Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ontroerend

Katrien1965 25 mei 2023
Zonder dat ik iets wist over de inhoud, als ik het boek zag sprak me de titel enorm aan. Dit ging een emotioneel boek worden.
Kara en haar man hebben een doorsnee leven, ze hebben een zoontje en zijn in blijde verwachting van hun 2de kindje. De bevalling is vrij zwaar maar ze zijn gelukkig, ze hebben een dochtertje Falke gekregen. De dokter heeft als ze naar huis gaan een afspraak gemaakt bij een kinderarts, volgens haar niet omdat er iets mis is maar gewoon voor controle. Kara is heel onzeker want er is wel iets mis met Falke, ze heeft iets aan haar hartje. Bij Kara gaan er heel wat gevoelens door haar heen. Er staat een operatie te wachten voor kleine Falke door een prof die een hele goede naam heeft. De ingreep is goed verlopen maar bepaalde waarden zijn niet goed en daardoor moet Falke langer in het ziekenhuis blijven. Er doen zich nog complicaties voor en er moet terug een ingreep gebeuren terwijl het eigenlijk heel goed ging. Kara moet heel veel leren over de verzorging, voeding en medicatie van kleine Falke. Alles verloopt goed en Falke mag mee naar huis. Na een tijd heeft ze nog een ingreep nodig en weer zijn er complicaties dus weer een ingreep. Falke moet een open hartoperatie ondergaan die zelfs vervroegd wordt. Mama Kara heeft het met de hele situatie heel moeilijk. Na de operatie zijn er terug complicaties, weer volgt er een ingreep.
Het boek is geschreven in 2 verhaallijnen, het ene als Falke geboren is met al de problemen, het andere van de jonge Kara die verliefd wordt.
Het is een prachtig boek, heel ontroerend, heel emotioneel maar heel mooi geschreven. Ik vind het prachtig dat iemand zo zijn leven en gevoelens op papier kan zetten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Katrien1965

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!