Aanrader

Kelly 26 mei 2025
Ik heb dankzij Lyona Rose zo een bijzonder boek mogen lezen! Ik ben niet direct meer de doelgroep, dit is namelijk een kinderboek en ik heb dus geen kinderen en geen kinderwens. Wel ben ik tante van een stel fantastische kinderen en gaat dit boek dus ook door naar een van die geweldige kinderen die net zo gek is op boekjes als tante Kelly.
Elfje Isabelle gaat over Lola en Lola gaat niet zo graag naar school, want op school zijn drie meisjes die haar pesten maar dat durft ze aan niemand verpesten. Totdat er 'snachts iets magisch gebeurt, het lieve elfje Isabelle komt namelijk naar Lola toe!

Het verhaal van Lola is zo een belangrijk verhaal om te vertellen en Lyona Rose doet dit op een 'luchtige' manier. Het onderwerp pesten is natuurlijk nooit luchtig maar de manier waarop dit boek geschreven is en waarop elfje Isabelle in het leven komt van Lola, maakt dat dit verhaal wel echt geschikt is om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Wel denk ik dat de leeftijd die benoemd wordt op de achterflap (vanaf 7 jaar) passend is, want jonger denk ik dat de kinderen misschien nog niet alle aandacht bij het verhaal kunnen houden. Dit verschilt ook wel weer per kind, je kent je eigen kind het best!
Ik was ook echt ondersteboven van de illustraties die gemaakt zijn voor dit boek, een mooie stijl en passend bij het boek. Ook de boekenlegger die bij het boek kwam was super mooi met een heel mooie boodschap, eentje die ik steeds meer probeer uit te dragen en te voelen.

Je bent goed zoals je bent.

Meer recensies van Kelly