Pleasant Valley Sunday
Je waant je in een typische Amerikaanse straat in de jaren ‘70. De huizen, de auto’s, de diners. De setting schetst een goed tijdsbeeld en we volgen Kite Vickerson gedurende 10 jaar.
Ze heeft als kind te maken gehad met meerdere traumatische ervaringen. Het zijn vreselijke gebeurtenissen, toch voelt het niet als een hartverscheurend verhaal. Het is luchtig geschreven en houdt de aandacht goed vast.
De personages zijn gedetailleerd en de schrijfstijl wordt volwassener naarmate Kite ouder wordt. Kite draagt haar trauma’s continue bij zich. Als ze zich afsluit van de situatie en dan weer eens antwoord met ‘okay hoor’. Ik vond het bijzonder om een verhaal te lezen over wat een trauma en dissociatie met een kind kan doen. Hoewel het verhaal volwassener werd, werden er toch grote problemen ontweken naar mijn idee. Er waren bepaalde stukken die langer hadden mogen zijn.
Ik vloog door het boek heen en heb ervan genoten. Telkens was er spanning voelbaar. Ik vond het verhaal licht voorspelbaar maar zeer intrigerend en boeiend geschreven. 3,75 ⭐️