De best wel ongelofelijke terugkeer van Torre – Annekarijn Overduin
Torre is terug en hoe! Dit is het vervolg op het boek ´De toch niet zo eenzame tocht van Torre´. Met veel plezier had ik het eerste boek gelezen en dit tweede deel is minstens zo leuk. Beide delen sluiten perfect aan bij het kinderboekenweekthema ´Vol Avontuur´. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en om zelf te lezen vanaf 10 jaar. Het is zowel als e-book en luisterboek in de Online Bibliotheek te vinden.
Het is een jaar later en Torre gaat weer in de zomervakantie naar de berghut van oom Fons. Het geitje Natneus is ondertussen geen geitje meer, maar een stoere grote geit. Samen met Fons en Natneus gaat Torre op avontuur in het bos. Er breekt, net als in het eerste deel, weer noodweer uit en het noodlot slaat weer toe. Dit keer breekt Fons zijn enkel en kan niet meer verder lopen. Fons en Natneus laten hem achter in een tentje en gaan hulp halen in het dorp. Alleen de weg naar het dorp is afgesloten door een modderlawine. Torre besluit daarom om op zoek te gaan naar de aardmannen, die kunnen hem vast helpen denkt hij. Zal het Torre lukken om hulp te krijgen voor zijn oom?
Ook dit deel is weer een heerlijk fantasierijk avontuur, waarin we oude bekenden tegenkomen, maar ook nieuwe interessante personages. Ook in dit verhaal komt Torre oog in oog te staan met zijn angsten, zal het hem lukken om ze weer te overwinnen? En mocht je willen weten na het lezen van het eerste deel hoe het is afgelopen tussen Torre en zijn vriend Moos, ook dat kom je te weten na het lezen van dit boek.