Intoxicating?
Ik heb het boek deels als hardcover en deels als luisterboek gelezen.
Ik had hoge verwachtingen, maar al met al toch teleurstellend.
Een verhaallijn speelt zich rond 1800 af en het tweede in het heden.
In het verleden een vrouw die via haar geheime apotheek andere vrouwen met het juiste middeltje van hun problemen (zoals overspelige, misbruikende of mishandelende echtgenoten naast vrouwenkwaaltjes als menstruatiepijn) afhelpt.
En in het heden een Amerikaanse toeriste met huwelijksproblemen en latente ambities als historica die het verhaal van deze geheime apotheek en gifmengster op het spoor komt.
Ik heb me prima vermaakt met dit boek, maar als historica moest ik me wel over alle onzin rond de “research” en ontdekkingen heen zetten. Een ander minpunt is dat we alleen weten dat het rond 1800 is, omdat de hoofdstukken met een datum beginnen, want het taalgebruik en de sfeer zijn niet te onderscheiden van de hoofdstukken in het heden.
In het audioboek zijn de drie hoofdpersonen door verschillende dames ingesproken, waarbij Caroline een Amerikaans accent heeft. Nella klinkt als een vermoeide verveelde vrouw, terwijl ik haar op papier veel sterker vond “klinken”. Ik moest haar hoofdstukken echt iets sneller afspelen, omdat het anders niet te pruimen was.
De overspelige echtgenoot in het heden is een nogal generiek “wat moet je nog met deze sukkel van een vent” personage.
Waarom dan toch nog 3 sterren? Omdat het ondanks deze serieuze minpuntjes lekker wegleest en je wilt weten hoe de puzzel in elkaar steekt.
Ik had hoge verwachtingen, maar al met al toch teleurstellend.
Een verhaallijn speelt zich rond 1800 af en het tweede in het heden.