Goed verweven verhaal

kmhero97 02 januari 2026
Het nieuwste boek van Stephen King, met het oude betrouwbare hoofdpersonage Holly.

Dit keer gaat het boek over een seriemoordenaar. Deze seriemoordenaar heeft als doel mensen te straffen van degene die hij verantwoordelijk acht voor de valse veroordeling en de daaruit voortvloeiden dood van een onschuldige man, Alan Duffrey. Hij doodt alleen hierbij niet de juryleden, maar vermoord onschuldige plaatsvervangers. Wanneer de politie geen idee heeft waar ze moeten beginnen, vraag rechercheur Izzy haar goede vriendin Holly om hulp.

Ondertussen is de beruchte auteur Kate Mckay op tournee door meerder staten en wordt gestalkt door een geweldadige stalker. Haar assistente wil dat er een bodyguard komt en vraagt Holly om de bodyguard te worden van Kate. Tijdens haar werk als bodyguard denkt ze ook aan mee over wie de seriemoordenaar kan zijn.

Wat ik zeer goed vindt aan het boek is dat je in de hoofden kunt kijken van alle personages, waardoor je meer inzicht krijgt. Het was even inkomen in het boek, maar op een gegeven moment bleef ik maar door lezen. Ook is het verhaal van de seriemoordenaar en de stalker mooi met elkaar verweven en eigenlijk een steen goed verhaal. Wat in dit boek ook sterk naar voren komt is dat de hoofdpersonages zelfstandig en sterke vrouwen zijn.
Het verhaal van Barbara en Sista Bessie had er van mij wel uit mogen blijven. Ik vond het weinig toevoeging hebben. Ook heb ik het gevoel dat het einde een beetje is afgeraffeld.

Al met al een goed verhaal dat wat traag op gang komt.