Nieuwe favoriete schrijfster ontdekt!

leen13 06 april 2021
Sinds de komst van de tweeling kom ik minder aan lezen toe dan ik zou willen. Ik heb zo’n tiental vaste auteurs van wie ik telkens een nieuw boek koop op de verschijningsdatum, maar dat is het zowat. Maar dit keer wou ik toch eens de uitdaging aangaan om nog eens een nieuw boek van een voor mij onbekende schrijfster te lezen. De deadline leek kort, dus ik zou mezelf sowieso in een paar bochten moeten wringen om het te halen, maar ik kreeg er heel wat herwonnen leesplezier voor in de plaats!

Van bij het begin sleepten de protagonisten me mee in hun verhaal. Het leek wel alsof ik zelf een vriendin zou kunnen zijn van Rebecka en Hanna en het korte leven van Joel greep me aan alsof het een eigen familielid betrof. Heel het boek is trouwens in-tragisch: het lijkt wel alsof zowat alle personages een zwaar kruis met zich meeslepen vanwege wat ze allemaal al hebben meegemaakt!

Door al dat drama en de spanning over hoe het verder met Joel zou verlopen gedurende zijn laatste dag – een deel van het boek bestaat uit de beschrijving van hoe hij zijn laatste uren beleeft – keek ik wel erg uit naar elk vrij moment om mezelf verder onder te dompelen in zijn lotgevallen. Ik ben niet iemand die gauw een traan wegpinkt bij een boek, maar hiervan kreeg ik toch een krop in de keel.

Gedurende de laatste paar hoofdstukken zat ik me af te vragen of er nog een extra plot in het verhaal ging komen in verband met het verleden van Hanna, maar eigenlijk ben ik blij met het feit dat er nog een aantal kwesties open blijven, zodat er misschien een vervolgboek kan komen. Ik kijk er naar uit om mogelijk nog meer te weten te komen over hoe Rebecka en Hanna hun vriendschap opnieuw oppikken, wat nu eigenlijk het verhaal is achter die nachtegaal en hoe Hanna, Erik, Daniel, Amer, Carina en Öve een steeds beter team worden en in de toekomst nog veel meer mysteries gaan oplossen!

Kortom: dit boek mag gerust een vervolg krijgen en misschien wordt Johanna Mo dan ook wel een van die schrijfsters van wie ik vanaf nu jaarlijks een nieuw boek ga kopen!

Meer recensies van leen13