een echt Jacques en Lise boek!

lees.feest lees.feest
7 mrt 2026

Jacques en Lise maakten samen al heel wat mooie, bijzondere prentenboeken. Hun stijl is herkenbaar tussen alle andere prentenboeken. Elke keer wanneer ik een nieuw boek van hen lees, moet ik het nog een 2e / 3e keer lezen om het helemaal te bevatten.

Zo ook met dit nieuwe boek 'De oorsprong der dingen'. Een boek over onze maatschappij, klimaat, milieu, evolutie dat je laat nadenken op een filosofische manier.

Ergens op aarde gebeurt er namelijk iets heel bijzonders. Er komen microscopisch kleine deeltjes samen en vormen samen een Ding. Deze plastic dingen zullen de wereld vanaf nu veranderen. Ze worden slimmer en groeperen zich in beschavingen. Ze zijn alleen niet gelukkig. Ze dromen van Het Leven. Het Leven is breekbaar, iets om te koesteren. De Dingen zijn blij met het Leven. Maar er komt chaos en het Leven brokkelt af... en komt weer terug.

Jacques en Lise doen je weer nadenken.
Het boek is weer origineel vormgegeven en er zit een sterke inhoudelijke gelaagdheid in.
Als je het boek nog gaat lezen, lees dan zeker van schutblad tot schutblad om het hele verhaal mee te krijgen.

Meer recensies van lees.feest