Een plottwist met een onthulling die je even sprakeloos achterlaat!
Na een gruwelijk auto-ongeluk leeft Fujinuma Kiichi teruggetrokken in het afgelegen Mill House, zijn verminkte gezicht verborgen achter een rubberen masker. Wat een veilige schuilplaats moest zijn, verandert op een stormachtige avond in een plaats delict: een moord, een mysterieuze verdwijning en een gestolen meesterwerk zorgen voor de nodige vragen.
Wanneer de slimme Shimada Kiyoshi het onderzoek start, stapelen de raadsels zich op — en valt er opnieuw een dode. Terwijl hij de waarheid steeds dichter nadert, lijkt de moordenaar hem een stap voor te blijven. Lukt het Shimada om op tijd het mysterie te ontrafelen?
Een murder mystery in de setting van een gothic kasteel, met een host die schuil gaat achter een rubberen masker. Count me in!
In dit verhaal ontmoet je een excentrieke cast aan personages, die redelijk oppervlakkig blijven. Dit lijkt bewust te zijn vanuit de schrijver waardoor het alleen maar meer vraagtekens oproept. Het heeft alle verdere ingrediënten om een interessante thriller neer te zetten, als een herhaling van een uiterst schokkende nacht een jaar eerder, een moord en een verdwenen kostbaar schilderij wederom het toneel betreden. Toen ik dacht dat ik het plot bij het juiste eind zou hebben, werd er wederom bewezen hoe ver ik er naast zat. Door een opeenvolging van onvoorzienbare twists nam het verhaal een richting die ik totaal niet had zien aankomen. En eerlijk? Ik hou er juist van wanneer zo’n murder mystery eindigt met een onthulling die je even sprakeloos achterlaat!
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?