Leeszinnig 23 december 2025
Na het lezen van dit boek zal je altijd op je hoede zijn als je iets wil kopiëren bij een kopieerapparaat..

Kaia woont alleen met zijn moeder. En omdat zijn moeder vaak in de problemen komt, heeft ze veel verschillende baantjes en moeten ze ook vaak verhuizen. Kaia vindt dit natuurlijk niet leuk. Hij kan nergens iets opbouwen en heeft daarom ook geen vrienden. Als Kaia en zijn moeder weer een keer verhuizen, dit keer naar het huis van zijn vermiste oma, verandert er wel wat! Kaia raakt bevriend met Sue en samen raken ze verwikkeld in een mysterie. En dat mysterie heeft alles te maken met een kopieerapparaat in de schoolkelder. Kaia ontdekt dat hij een dubbelganger heeft en die dubbelganger heeft weer te maken met een uitvinding van zijn vermiste oma..

Het boek valt binnen de genres fantasy en sciencefiction. Hoewel dit niet mijn lievelingsgenres zijn, heb ik het boek toch met plezier gelezen. Wel is het belangrijk om tijdens het lezen echt geconcentreerd te zijn, anders kan het zijn dat je een detail mist en even in verwarring bent. Al zal je dat laatste toch regelmatig zijn, er gebeurt genoeg in het boek!

Mocht je dit boek voorlezen in de klas of op een andere manier willen inzetten, kan je werken rond deze onderwerpen:
- Klonen: wat is het? Hoe werkt het?
- Ben je wel eens iemand tegengekomen die heel erg op jou lijkt? Hoe vond je dat?
- Stel je wordt gekloond: welke van jouw eigenschappen moet de kloon dan zeker houden? En, als dat kan: welke moeten aangepast worden?

Meer recensies van Leeszinnig