Volwassen thema geschreven als peuterboek
De synopsis zag er veelbelovend uit. Een stukgelopen carrière van een psychiater en een getraumatiseerd verwilderd kind dat op haar pad komt. Het wordt kinderlijk uiteengezet en alles blijft helaas ontzettend oppervlakkig en voorspelbaar. De personages, de afloop, maar ook de gedachtes die ze hebben, de gebeurtenissen en handelingen. Niks kreeg diepgang door vele zinloze beschrijvingen die niks toevoegden aan het verhaal zelf. Bijv. continu aandacht op een stukgelopen carriere, maar er wordt nergens teruggehaald hoe het voorval is verlopen. Wel in de zin van; er is dit gebeurt, dat gebeurt, maar niet HOE het is gebeurt. En dat is met alles in dit boek. Herhaaldelijk wordt bijv. in het begin benoemd hoe ze de beste psychiater kan zijn voor het meisje na een mislukte carriere, maar nergens is uit op te maken waarom ze dan de beste is, behalve dat het gewoon zo is. Alles blijft de hele tijd aan de oppervlakte en is ontzettend uitgekauwd, om maar om het verhaal heen te draaien waar het eigenlijk echt om zou moeten gaan, de kern. De carrièreval, het meisje en vermising, de plek. Ik mis veel antwoorden op de Hoe-vraag. Had allemaal wel meer uitgediept mogen worden, dan was het een stuk beter geweest. Ipv die had een roddel en de buurvrouw ook, maar de tuinman op de hoek ook en die en die ook... Dan sloeg die roddel vervolgens nergens op. En dat keer vijf. Enige waarom ik doorlas is de voortgang van het meisje en de afloop ervan. Dat was redelijk in een teleurstellende context.