Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Restmens

leon 02 april 2020
Restmens, geschreven door Marjolein Visser, is een deels herkenbaar verhaal.
Het is een aangrijpelijk verhaal over 2 personen. David en Pim.
Het verhaal over David, een door een brand zwaar verminkte socioloog, is geschreven in een dagboek vorm.
David is bijna 40 jaar, een dag waar hij naar uitkijkt, maar niet om het te vieren.
David kan door de pijn niet veel slapen en fantaseert veel over zijn vriendin Eefje en over de verpleegsters.

Het verhaal over Pim, een geestelijk gehandicapte jongen van 15, wordt geschreven als zijnde een radio uitzending.
Pim verteld zijn luisteraars over zijn belevenissen thuis en op school.
Pim's ouders zijn van plan om hem uit huis te laten plaatsen en bereiden hem hier op voor.

David is van plan om zich van het leven te beroven, dit mislukt. Kort daarna komt Pim bij David op de kamer te liggen.
Restmens is een aangrijpend boek. Dat deels herkenbaar is. In ieder geval voor veel mensen, zeker voor de diegene die een geestelijk gehandicapte in de familie of kennissen kring hebben.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van leon

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.