Meerdere puzzels die onsamenhangend tot ongeloofwaardig resultaat leiden

Leon 21 mei 2024
Mijn verwachtingen waren na 'Ik ben Pelgrim' zeer hoog gespannen. Wat een teleurstelling. Te langdradig, zeer veel toevaligheden en ongeloofwaardige situaties waarin 'alles weer goed komt' voor de hoofdpersoon. Het eerste gedeelte doet denken aan 'ik ben Pelgrim', hoewel de geloofwaardigheid van een aantal situaties waarin hij beland heel laag is, maar ok, theoretisch mogelijk. Waarin het boek mij volledig verliest is als het wordt omgevormd naar een science fiction verhaal met tijdreizen, zombies en wat al niet meer. Wat een ongelofelijke rommel hier wordt geschreven kent zijn weerga niet. Toch doorgezet tot het eind van deze dikke pil. Nadat de hoofdpersoon is teruggekeerd in de huidige tijd, op de minuut nauwkeurig, wordt het verhaal in een moordend tempo afgeraffeld. Ook hier weer toevaligheden welke hun weerga niet kennen. Voor mij is dit een diep triest boek, zonde van het geld.

Meer recensies van Leon