Boek recensie

Lesya88 Lesya88
15 mrt 2024

Voor Lees Wat Anders boeken club van Hebban heb ik dit boek gelezen. Heel andere genre wat ik normaal gesproken lees. Ik vind dat YA boeken zijn toch meer voor tieners en als 35 jarige wiste ik niet wat ik moet verwachten.
Ik was toch aangenaam verrast omdat verhaal was best interessant en makkelijk te lezen. Verhaal wordt verteld door drie verschillende meisjes met verschillende karakters en ik vind mooi om van perspectief van elke meisje verhaal te lezen.
Dit boek gaat over pesten via sociale media, heel herkenbaar tegenwoordig. Wij komen achter wat voor effect zulke soort pesten heeft op meisjes , lezen over hun angsten en moeilijkheden. Ik vind heel mooi dat auteurs deze thema kiezen voor een boek. Ik denk het spreek tieners aan omdat helaas hebben ze vaak te maken met pest gedrag op school. Ook wordt er relatie tussen leraren en studenten omschreven en hoe kunnen ze ook soms botsen op school.
Hoofdstukken zijn mooi kort, taal is vrij duidelijk en makkelijk te lezen. Ik mis natuurlijk diepte gang en spanning maar voor jonge volwassenen is dit een prima boek.
Ik ben niet fan geworden van YA boeken maar ik zal zeker nog de andere twee delen lezen om achter te komen hoe gaat het nu met meisjes.

Meer recensies van Lesya88