Absurde thriller met onverwachte wendingen
- 4.75/5
De Hulp van Freida McFadden laat ons kennismaken met Millie, een jonge vrouw die net is vrijgelaten uit de gevangenis. Ze is dakloos en worstelt om een nieuwe start te maken totdat ze een baan vindt als dienstmeisje in het huis van de Winchester familie, een luxueus landhuis. De Winchesters, Nina en Andrew, en hun vreemde dochter Cecelia zijn haar nieuwe werkgevers. Millie is dankbaar voor de kans, ook al is ze beperkt tot een klein kamertje op zolder.
Terwijl Millie aan haar rol als huishoudster begint te wennen, wordt ze zich steeds meer bewust van de vreemde dynamiek binnen de familie Winchester en moet ze het hoofd bieden aan Nina's bizarre gedrag en Cecelia's vreemdheid. Om het nog erger te maken, wordt ze aangetrokken door de charme van Andrew, waardoor de spanning in het huishouden toeneemt. Millie komt achter duistere geheimen en wordt gewaarschuwd voor haar veiligheid. Ze realiseert zich dat ze in een situatie terecht is gekomen waaruit ze niet kan ontsnappen...
Ik ontdekte dat Freida McFadden een talent heeft voor het schrijven van een spannend verhaal, want het was de eerste keer dat ik een boek van deze auteur las. De Hulp is een ongelooflijk verslavende thriller die je aan de pagina's gekluisterd houdt. De onvoorspelbaarheid van het verhaal, de goed getimede plottwists en het vermogen van de auteur om een absurd maar aangrijpend verhaal neer te zetten, maken dat dit boek een topper in het thrillergenre is. Ik kon niet stoppen met lezen en elke wending verraste me, waardoor het verfrissend boeiend was.
De personages zitten sterk in elkaar, elk met hun eigen mysteries en complexiteiten. Vooral Millie is mysterieus en haar achtergrondverhaal wordt langzaam onthuld. In het begin kan het even duren voordat lezers zich met haar verbonden voelen, maar naarmate haar karakter zich ontvouwt, wordt ze meeslepender. Enzo is voor mij een opvallend personage die harten verwarmt.
Het tempo van het verhaal is precies goed en ik vond het heerlijk hoe kort de hoofdstukken waren. Het einde geeft voldoening en sluit het plot netjes af. De omslag van het boek is ook het vermelden waard, omdat het visueel representatief is en bijdraagt aan de algehele aantrekkingskracht van het boek.
Lees De Hulp als je van spannende romans houdt met onverwachte wendingen die goed worden uitgevoerd en je niet teleurstellen. Het zal een blijvende indruk achterlaten en ik zal het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een spannend en meeslepend verhaal.