Mijn 13-jarige ik had hiervan gesmuld!

librarylou 01 augustus 2025
Ik vind het lastig dit boek te beoordelen. Ik weet zeker dat 13-jarige ik dit boek had verslonden. Een schoolkamp waar persoonlijke brieven met geheimen kwijtraken? Een onuitgesproken liefde tussen jarenlange vrienden? Miscommunicatie, slowburn en drama? Ik had het fantastisch gevonden!

Nu ik ouder ben lees ik nog regelmatig young adult, maar ik moet zeggen dat dit boek mij nu niet meer trok. De miscommunicatie vond ik vooral frusterend en het enige wat ik heel het boek dacht was ‘zeg gewoon wat je voelt!!’ Ironisch gezien zeg ik dat, ook op deze leeftijd, vaak nog tegen mezelf maar daar hebben we het even niet over. Waar de auteur, volgens mij, probeerde om de spanning langzaam op te bouwen, vond ik het vooral erg traag in het begin. Verwarring, onuitgesproken gedachtes, nog meer verwarring. Het bleef elkaar opvolgen.
Toen, op driekwart van het boek, de geheimen brieven eindelijk tot het licht kwamen, kwam het tempo erin! En toen had ik het boek ook zo uit.

Uiteindelijk geef ik het boek 3 sterren, want hoewel het nu niet per se mijn ding is, had ik het wel aangeraden aan mezelf van zeventien jaar geleden. En daar is het boek nou ook net voor bedoeld! :)

Meer recensies van librarylou