Ultieme cozy fantasy
Een magische wereld met planten, katten met vleugels, lekker eten en romance? Sign me up! <3 Dit boek heeft alles wat je van een cozy fantasy verwacht.
In dit boek volgen we Terlu, die na een illegale magische spreuk wordt gestraft en omgetoverd in een standbeeld. Einde verhaal toch? Nope! Na zoveel tijd wordt ze opeens wakker in een koud winters bos. Dan ontdekt ze honderden magische kassen, én een tuinman die daar voor zorgt. Tel daarbij een kat met vleugels, een pratende roos en heel veel honingcakes bij op en het lijkt een sprookje. Maar de planten zijn in gevaar. De magie in de kassen sterft namelijk langzaam af. Kan Terlu hun helpen?
Ik vond het heerlijk om me in deze wereld te begeven! Sarah Beth Durst weet de magie zo levendig te omschrijven dat ik de verschillende kassen en het eiland helemaal voor me zag. En bij elk gerecht dat Yarrow, de tuinman, bereidde kreeg ik honger.
Het verhaal is in het begin wat langzaam, wat ik wel een typisch element vind in cozy fantasy. Het draait met name om de vibes. Ik vond het zelf niet storend, je weet dat je dat kunt verwachten. Maar er ontbreekt zeker geen plot en samen met Terlu ontdek je de geheimen van het eiland.
Ik heb echt genoten, perfect om zoiets in het najaar te lezen! Ben ook zeker benieuwd naar het andere boek van haar (The Spellshop). Hopelijk gaat Uitgeverij De Fontein dat boek nog vertalen? :-)