VVV; Vriendelijk , Voorbeeldig Verhaal...

Lieve Baken 26 mei 2025 Auteur
Vond het voor verschillende redenen een verrassend boek.
Het las iets moeilijker door de lange namen van betrokkenen , dat schiep vooral in het begin nogal wat verwarring. Mma Ramotswe (dit bedoel ik dus) vind de liefde bij Mr.J.L.B Matekoni en ze verloven zich .
Dit alles gaat gemoedelijk en zonder al te veel persoonlijke diepgang maar wel zeer respectvol .
Ze wonen apart en voor hij het beseft heeft hij 2 kinderen geadopteerd uit het weeshuis waar hij wekelijks klust .Zonder enig overleg of gesprek met zijn verloofde laat hij zich overhalen door de directrice van het weeshuis en neemt ze gewoon diezelfde dag nog mee naar huis. Zijn toekomstige vindt het al snel goed -één kind zelfs in een rolstoel- het is wonderlijk hoe makkelijk alles verloopt.
Mma Ramotswe runt een detective bureau en ze krijgt een vrouw op bezoek die wil weten wat er met haar zoon gebeurd is 10 jaar geleden.
Alsof mijn wereld even stilstond. (Mijn zoon al 11 jaar vermist.)
Maar hier wordt er zelfs geen politie of rechtszaak bij gehaald , geen verregaande dossiers , ze volgt gewoon haar intuïtie die haar vrij snel met de juiste man in contact brengt.
Zelfs de moeder krijgt er nog compleet onverwachts een leuk nakomertje bij, ongelooflijk.

Eind goed al goed , erg naïef alles , maar verrassend verhaal. .

Meer recensies van Lieve Baken