Wat een heerlijke kerst feelgood
Ik mocht meedoen met de boekenclub van @Ilonaslevenbijls! Samen met nog vele anderen las ik Zoals kerst bedoeld is en ik kan nu alvast verklappen: wat een heerlijk kerstverhaal is dit!
Het boek gaat over de familie De Koning, Sinds het overlijden van de moeder in hun gezin drie jaar geleden, voelt kerst niet meer warm en gezellig , maar eerder als een verplichting. Dit jaar wil vader het daarom anders aanpakken: in plaats van thuis blijven, neemt hij iedereen mee naar een knus huisje in een Engels dorpje om samen een echte, ouderwetse kerst te beleven zoals je die in kerstfilms ziet. Maar zijn kinderen en andere familieleden hebben er niet echt zin in. Toch gaan ze mee, vooral omdat vader zegt dat hij iets belangrijks moet vertellen. ..
Het verhaal wordt verteld vanuit drie verschillende, vrouwelijke personages. Elena; de jongste dochter van het gezin, Anouk; de oudste en Livia; de ex van Daan (broer van Elena en Anouk) en tevens yogadocent van oma. Over oma gesproken: die is fantastisch! Wat een lief, warm, leuk mens is dat. En ze heeft ook nog eens alles haarfijn in de gaten ;-)
Vannessa schijft het verhaal op zo’n manier, dat het lekker vlot wegleest. Er zit humor in, soms kon ik hardop lachen, maar ook liefde en drama. Dat laatste heeft mij zelfs meerdere malen tranen in mijn ogen opgeleverd. Én ik denk dat ik niet de enigste ben die nu inmiddels stiekem een crush heeft op Morris ;-)
Wat mij betreft is dit boek een perfect kerstverhaal, feelgood ten top! Het bevat echt alles wat je nodig hebt in deze tijd van het jaar. Dus pak die warme deken, zet die kop thee en nestel jezelf lekker in een hoekje en geniet!