De eenzaamheid van de priemgetallen

Linepareyn12345 08 januari 2025
Ik koos het boek wegens de vele goede recensies die ik online gelezen heb. De eenzaamheid van de priemgetallen is een verhaal over twee jonge mensen, Mattia en Alice, die elkaar vinden in verdriet. De kern van dit dramatische verhaal is de wiskundige definitie van een priemgetal: een getal dat alleen deelbaar is door één en door zichzelf.

Priemgetallen staan symbool voor eenzaamheid; ze zijn uniek en op een bepaalde manier geïsoleerd. De centrale personages worden door gebeurtenissen en tragedies in hun jeugd "priemgetallen".

Voor mij persoonlijk is “De eenzaamheid van de priemgetallen” een indrukwekkend boek.
Paolo Giordano weet met rustige, maar scherpe bewoordingen twee kwetsbare zielen neer te zetten die elkaar niet los kunnen laten, maar er ook niet in slagen om samen één te worden.
Wat ik goed vind, is dat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt verteld. Ook de sprongen in de tijd zijn goed verwerkt: ze houden het verhaal overzichtelijk en zorgen voor een natuurlijke flow.

Meer recensies van Linepareyn12345