Rauw en aangrijpend verslag

LisanneTeunissen 28 september 2024
Een rauw en aangrijpend verslag van een tiener die in korte tijd een eetstoornis ontwikkelt en daar een heftige strijd mee voert. Het schrijven is voor Floor een van de manieren om zichzelf staande te houden in die strijd, maar is tegelijk ook gericht aan een lezer in vergelijkbare situatie die mogelijk geholpen kan worden door haar ervaringen. Ik ben duidelijk niet die beoogde lezer en heb ook niemand in mijn omgeving die aan een eetstoornis lijdt, maar vond het toch waardevol en indrukwekkend. Als je wel iemand kent met anorexia en je wilt er meer van begrijpen, dan moet je dit boek zeker lezen!

Het boek mist helaas wel een professionele redactieslag. Hoewel Floor in haar dankwoord vertelt dat haar moeder haar heeft geholpen met het structureren en corrigeren van het manuscript, had er duidelijk nog wel wat meer gepolijst kunnen en moeten worden. Om de zoveel bladzijden een taalfout - ieder ander boek had ik om die reden waarschijnlijk weggelegd (of in elk geval geen 3 sterren gegeven), maar in dit geval draagt het op een bepaalde manier ook bij aan de authenticiteit. Floor worstelt met haar perfectionisme en in dat licht zijn die paar onvolkomenheden dan weer niet zo erg.

Meer recensies van LisanneTeunissen