en fijn boek om te lezen

lizy 24 maart 2020
Het verhaal van de verloren grond, is een verhaal wat je meteen bij de eerste bladzijde pakt. Het speelt zich af in oost Turkije, In het gebied van de Zaza’s de Koerden en de Armenen. Volgens de vader kwamen de voorvaderen uit het voormalige Perzië.
Het boek geeft en goed beeld en een inkijk in het leven van deze eenvoudig levende mensen, (waardoor je ook beter begrijpt waarom deze mensen weg trokken uit het gebied.)
Het verhaal wordt verteld door de 12 jarige zoon Mehmet. Een gevoelige jongen die het leven op zijn eigen manier bekijkt.
Het boek beschrijft een familie geschiedenis met alle moeilijk heden waar het gezin slachtoffer van is en wordt. Het prachtig geschreven verhaal leest vlot en boeit van het begin tot het eind . Je krijgt begrip voor de zachtaardige vader. de felle moeder, de puberende oudste zoon en de 12 jarige verteller. Over het zusje wordt niet veel verteld , zij is duidelijk niet de belangrijkste in het gezin!
Het is een prachtig boek over liefde , hulpvaardigheid, vriendschap , tegenslag en verlies . Ik heb ervan genoten

Meer recensies van lizy