Aardig

lizy 30 november 2025
het boek gaat over een kantoor met werknemers en cavia’s
Zou het feit dat Caaf een cavia is, veel toegevoegde waarde in het boek hebben?. Het werkte voor mij voornamelijk verwarrend!
Het duurde even om het boekje te begrijpen en heb Caaf dan ook niet als een dier gezien .Misschien was het de bedoeling van de schrijfster dat de Cavia in een soort uitzonderingspositie komt te zitten en daardoor als een observator naar de collega’s op kantoor kan kijken? Is het belangrijk?
In het boek wordt niet zo goed uitgewerkt of cavia een mens of dier is, maar is denk ik , ook niet zo van belang .
Het is een leuk verhaal niet te moeilijk, , een beetje zoals de radio serie “het bureau”
Het cavia zijn is niet anders , cavia is als persoon, en leest als een gewone collega.
Fijn aan het boekje zijn , de korte hoofdstukjes die lezen als een op zich zelf staande collum.
De taal van de schrijfster is leuk , zoals ze ook spreekt , schrijft ze ook. en de cynische humor doet je glimlachen.
Fijn om eens een rustig boekje tussendoor te lezen.

Meer recensies van lizy

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.