mooi boek
Dit is zo’n boek dat ik niet zo snel gelezen zou hebben als de boekenbingo niet zou bestaan. Dat maakt dus meteen wat ik zo leuk vindt aan het lezen van de boekenbingo. Dit pareltjes lezen die je over het hoofd hebt gezien. Dit is voor mij zo’n boek. Wat fijn dat ik dit gelezen heb. Ik las het op een zondag in 1 dag uit.
Sofie (5 jaar) is het kleine nichtje van Eva (11 jaar). Na een weekje logeren gaat Sofie naar huis. En daar is Eva blij mee. Ze vond haar kleine nichtje maar vervelend. Tijdens het naar huis brengen is er een aaneenschakeling van gebeurtenissen waardoor Eva en Sofie in een bos terecht komen en verdwalen. Eva is blind, wat zorgt voor extra uitdaging.
Een boek dat fijn geschreven is. De korte hoofdstukken wisselen af met de plek waar Eva en Sofie zijn en waar de bezorgde familie is. Dit is prima in balans. En je kan je helemaal inleven in beide situaties. Je krijgt ook een mooi inkijkje hoe het moet zijn om blind te zijn. Dingen waar je misschien niet zo bij stil staat. Als de kleuren. Geel dat is de kleur van de zon. Maar Eva heeft geen idee hoe dat er uit ziet.
In het begin van het boek stond nog dit mooie stukje:
“Als iemand lieve woordjes zegt, is het moeilijk om boos te blijven. Ze wil liever dat mama schreeuwt en met de deur smijt. Dan kan ze tenminste terugschreeuwen.”
Blij dat ik dit mooie boek heb gelezen en wat mij betreft een dikke aanrader voor kinderen vanaf groep 6.
In het begin van het boek stond nog dit mooie stukje: