Een prachtig prentenboek dat je laat verwonderen
Onderstaande review schreef ik voor Bed, Bank en Boek een instagram boekenclub die zich richt op mensen met een energiebeperking.
Het is een prachtig boek in a3 formaat met harde kaft, waarin de prenten helemaal tot hun recht komen. Helaas heeft dit grote formaat ook een nadeel en niet alleen omdat hij niet in mijn boekenkast past
Als je net als ik je leven vooral liggend doorbrengt, kan het lastig zijn om het boek te lezen. Gelukkig kan ik in elk geval een deel van de dag liggen met gebogen knieƫn, waar het boek dan fijn tegenaan kan leunen. Door de grote van de letters blijkt het boek voor mij op deze manier toch goed te lezen.
Hoewel het boek gericht is op kinderen is het ook zeker voor grote mensen een genot om te lezen. Doordat per dier de informatie zich tot maximaal 1 pagina beperkt en verdeeld is over meerdere korte blokjes, was het ook voor mij met mijn cognitieve problemen goed te lezen zonder overprikkeld te raken.
Hierdoor kon ik elke dag 1 of enkele pagina's lezen en me verwonderen over de vele bijzondere metamorfoses die dieren in hun leven kunnen ondergaan. Ik heb er echt verrassend veel van geleerd.
Dit alles geilustreerd door prachtige prenten die echt een lust voor het oog zijn en die ik het liefst allemaal aan de muur zou hangen.