Gallant

LoesjeDepp 24 januari 2026
De introductie van de hoofdpersoon bevatte enige humor, wat er voor zorgde dat ik gelijk lekker in het verhaal zat en Olivia ook meteen mocht.

Ik werd tijdens het lezen helemaal het boek ingezogen.
De beschrijvingen van de plekken en personen zijn gedetailleerd, zonder dat het langdradig wordt.

Het verhaal zit ook slim in elkaar. Dit is grotendeels te danken aan de mooie gebruikmaking van het dagboek van Olivia's moeder en de prachtige tekeningen die daarbij horen. Dit maakte het een bijzonder boek om te lezen.

Er waren een paar dingen die ik wat minder vond, maar die mij er zeker niet van weerhouden het boek ooit nog eens op te pakken.
Naarmate het verhaal vordert, verdwijnt de humor die mij in eerste instantie zo lekker het boek inzoog.
Ook zijn er veel hoofdstukken die beginnen met een hele korte zin (van bv 4 woorden). Dit begon mij op een gegeven moment te irriteren.
En ondanks dat het verhaal goed in elkaar zit, is er toch een foutje gemaakt. Vrij in het begin horen we dat Olivia nog nooit heeft gedroomd, maar later worden er wel nachtmerries genoemd die ze vroeger gehad zou hebben. Dat vind ik jammer.

Dit boek heeft mij positief verrast en heeft ervoor gezorgd dat ik benieuwd ben naar meer boeken van deze schrijfster.

Meer recensies van LoesjeDepp