Zeker lezen...
We zijn in het jaar 57 voor C., ergens in België.
De Romers vallende Keltische stammen in het Noorden aan, waardoor een bloedige oorlog ontstaat. Elke man moet onder de wapens, dus ook Malderik Boduognat, zoon van een krijgsman, die liever op zijn lier speelt dan het zwaard te hanteren.
De schreeuw van de Griffioen is het eerste deel van een spannende historische fantasy serie.
De schrijver, F.P.G Camerman, hanteert een levendige schrijfstijl waardoor je voelt hoe het is op het slagveld en hoe Malderik zijn angst moet overwinnen tijdens de strijd en zich stoerder voordoet dan hij eigenlijk is.
Het boek begint als een historische roman. Naarmate je verder komt in het boek komt er steeds meer fantasy bij, ontsproten in het creatieve brein van de schrijver. Dit moest wel want onze voorouders lieten ons niet veel verhalen op schrift na.
De hoofdstukken zijn lang, maar nooit saai. Het bloedvergiet, de diplomatiek, de ruzies onderling tussen de stammen, het geloof in de goden, zelfs romantiek komen in het verhaal aanbod, alles goed opgebouwd en uitgewerkt.
Een aanrader als je houd van een historische roman, overgoten met een sausje fantasy...
Ik geef dit boek 3***