Goden bestaan...
Een boek over goden, een boek dat zich afspeelt in het oude Egypte, zo zou je ' Het Ibis hof' van Ellis van Zijll kunnen omschrijven, maar het is veel leuker.
De Griekse mythologie is een goede bodem om de verschillende goden te leren kennen. Ze zijn allemaal heel verschillend, richten zich op 1 onderdeel van het leven .
Yanara en Asenath, de zeer gelovige dochters van een hoge priester van een tempel gewijd aan de zonnegod Ra, worden samen met enkele andere afgevaardigden uitgenodigd om in de leer te gaan in het Hof der Goden en er zo voor te zorgen dat de mensen terug de goden gaan eren.
Elke afgevaardigde krijgt een god aangewezen waarbij hij/zij in de leer gaat. Niet eenvoudig maar zo leerrijk. Asenath komt bij Ra, Yanara bij Toth.
Het verhaal is vlot geschreven en de spanning is te snijden, waardoor je het boek erg moeilijk weg kon leggen. Er gebeurt ook een heleboel waardoor het verhaal steeds spannender en verrassender wordt.
Yanara is de hoofdpersoon in dit verhaal. Het is volledig op haar ervaringen gebaseerd. Wat zij en de andere afgevaardigden beleven is goed uitgewerkt, waardoor je met ze mee kan leven. Haar onzekerheid over zichzelf, maar ook de kracht om door te gaan en het geloven in zichzelf staan centraal…
Fantasy, mythologie, spanning, geloof, ongeloof en een nooit-verwacht einde houden je bij het verhaal.
Ik genoot van dit verhaal en raad het iedereen aan.