Goed leesbaar boek over onze economie
Een heel leesbaar boek, heb het binnen een week uitgelezen. Het boek gaat in op het begrip economie en economische groei. Ons wordt van jongs af aan vertelt dat economische groei goed is voor ons, dat iedereen daar van profiteert, maar in dit boek stellen de auteurs daar vragen bij. Ze laten aan de hand van de geschiedenis zien dat lang niet iedereen profiteert van economische groei en dat de laatste 30 jaar vooral de rijken en aandeelhouders geprofiteerd hebben. Een interessant gegeven.
Jammer dat er niet echt een perspectief wordt gegeven hoe het anders kan, er worden enkele voorbeelden gegeven uit andere landen. Geen spectaculaire nieuwe visies. Desalniettemin moet iedereen dit lezen die geïnteresseerd is in onze huidige samenleving en wil nadenken hoe we verder moeten!