Echt het lezen waard
BEVAT SPOILERS
Uit de Duisternis was super spannend en zeker het lezen waard!
Ik heb het boek ontdekt en gelezen door de winactie van Zilverboekenclub via Instagram. Het is een boek dat best wel buiten mijn comfort zone ligt en zeker niet iets is wat ik normaal gesproken snel op zou pakken maar ik had het boek binnen anderhalve dag uit. Ik zal het boek zeker een keer gaan herlezen zodat ik de details niet vergeet. Ik raad dit boek eigenlijk al aan iedereen aan omdat het zo leuk is om te lezen. Ik denk dat ik het boek elke keer weer ga herinneren wanneer ik een echte ouderwetse waterput tegenkom.
Ik vond Fleur heel erg leuk. Ze was heel echt en heel erg te begrijpen. Het was heel mooi om te lezen hoe ze met de hele situatie om ging en hoe ze erop reageert. Ik vind het jammer dat ik niet meer te weten ben gekomen over haar broer.
Britt daarentegen snapte ik niet. Dat lag meer aan mij dan aan het personage, ik kan me niet bedenken hoe iemand zo durft te doen zoals zij deed tegen de mensen om haar heen.
Het verhaal was heel spannend en eng, maar niet te eng. Ik wou het liefst het boek in een zit uitlezen.
Het begin van het boek begon meteen goed; de dood van de moeder van Fleur. Dit zette me er toe zo snel mogelijk door te lezen om te weten wat er precies gebeurd was. Het eerste deel vond ik het traagste verlopen, dit is dan ook wel het langste. Daarna ging het heel snel. Vooral het einde ging super snel, ik had naar mijn idee nog maar een paar bladzijdes te gaan maar het was nog niet goed gekomen!
Deze manier van perspectief heb ik eigenlijk nog nooit zo gelezen, maar ik vond het geweldig gedaan! Het gaf inzicht in de belangrijkste personages op verschillende manieren die het beste bij hen passen. Het zorgde er ook voor dat iets tragere stukken niet saai werden. Daarnaast gaf het soms ook bepaalde situaties van verschillende kanten wat ik heel mooi vond omdat je ook dan het verschil tussen Fleur en de rest van het dorp heel goed kon zien.
In eerste instantie vond ik de plaats maar raar. Zo’n saai dorp en de dorpjes eromheen. Hoe kan iemand daar, op zo’n plek, nou een spannend verhaal schrijven. Maar het werkte, en heel goed zelfs.
Ik weet nu wel zeker dat ik meer boeken ga lezen die hierop lijken.
Voor mij was het enige minpunt de minister van Dromen. Het was voor mij een beetje vaag. Ineens was die er zonder dat er daarvoor een hint naar haar was. Daarnaast vond ik haar ook irritant vaag en opdringerig.
conclusie:
5/5 sterren!