Wat als je elke ochtend wakker wordt in een ander leven?

Maddy23 22 juli 2025
Als de dag aanbreekt van Gabrielle Meyer is het eerste deel van de timeless serie.

Libby leeft twee levens: het ene in 1774, vlak voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het andere in 1914, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Elke ochtend wordt ze wakker in een van beide werelden, met de herinneringen van beide levens. Op haar 21ste verjaardag moet ze kiezen in welke tijd zij verder wil leven.

Het boek beschrijft verschillende historische details. Van sommige was ik niet op de hoogte, wat het alleen maar leuker maakte om verder te lezen. Ze gebruikte ze om de twee verhalen naadloos in elkaar over te laten lopen, waardoor je niet het gevoel hebt dat je twee boeken aan het lezen bent. Ze toont hoe in verschillende tijden vrouwen andere - maar vaak even beperkte - mogelijkheden bieden.

Libby is een geloofwaardige en sympathieke hoofdpersoon. Ze worstelt niet alleen met haar dubbele bestaan, maar ook met haar rol binnen twee totaal verschillende families, met liefde, vrijheid, loyaliteit en identiteit. Dit zorgt ervoor dat de lezer tot het einde geboeid blijft.

Als de dag aanbreekt is een bijzonder en orgineel boek dat opvalt door historische fictie met een fantasievol randje. Ik kon het moeilijk wegleggen en wilde het zo snel mogelijk uitlezen. Ik kan niet wachten op het volgende deel.

Meer recensies van Maddy23