Advertentie

Julia is dol op de spannende boekenserie De Trioreeks, net als Manus. Als ze in de bibliotheek tegelijkertijd het boek willen lenen, ontmoeten ze elkaar. En ze vinden een sleutel. Maar waar past die sleutel op en hoe zit het met de diefstallen in de bibliotheek. Net als de kinderen uit hun favoriete boeken gaan ze op onderzoek uit. Ze stuiten op het geheim van Maryam, de dochter van de directeur van de bibliotheek. Kunnen ze haar vertrouwen, kunnen Julia en Manus elkaar vertrouwen?
 
Deze spannende detective, met 21 hoofdstukken, lees je in een ruk uit. Je wordt steeds in twijfel gebracht en kan zo zelf lekker mee speuren en ontdekken.
Maar behalve het speuren en onderzoeken gebeurt nog veel meer in dit boek. Het verhaal wordt verteld door Julia. Julia is een wat verlegen en onzeker meisje dat veel piekert. Haar moeders hebben haar daarom naar yoga gestuurd, in een zaaltje in de bibliotheek. Heel soepel is steeds de nervositeit van Julia verwerkt in het verhaal en hoe je hier mee om kan gaan, bijvoorbeeld door buikademhaling. Maar ook ontsnapt Julia door te lezen, dan piekert ze niet. Stiekem worden lezen en de bibliotheek zo gestimuleerd. Ook komen er verschillende gezinnen voorbij, zo heeft Julia twee moeders en Manus alleen een vader. En dat anderen dat soms raar vinden. Maar dat je je als kind/tiener ook wel eens schaamt voor je ouders. Verder gaat dit boek over vertrouwen, vriendschap en jezelf mogen zijn. Tijdens deze spannende detective leren kinderen zo heel subtiel allerlei dingen.
Bovenal is het gewoon een heel spannend boek waarin je zelf de detective kan zijn en waarin je blijft doorlezen tot het mysterie is opgelost. Dit boek smaakt naar meer.

Reacties op: Spannende detective die je in een ruk uitleest

4
Sleutels - Annemarie Jongbloed
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker