Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

heel veel personages

Marcel62 17 november 2023
Zoon van de witte magnolia’s is een thriller voor jongeren en deel twee van het tweeluik Verboden duet. Het speelt zich af in het 1927 in Shanghai wat staat op de rand van een revolutie. Juliette heeft, om de jongen van wie ze houdt te redden, Roma’s beste vriend Marshall. Daarmee riep ze niet alleen Roma’s haat over zich af maar zette ze ook haar toekomst als troonopvolgster van de Scharlaken Rozen op het spel.
Roma aan de andere kant weet dat de dood van Marshall zijn schuld is omdat hij Juliette weer toeliet in zijn leven. Hij is vastbesloten om zijn fout weer recht te zetten door de vrouw die hij haat en liefheeft te vermoorden.
Tot zover het voorspel wat zich grotendeels in deel 1 van het tweeluik afgespeeld heeft. Als je dit eerste deel niet gelezen hebt dan kun je deel twee wel lezen maar je mist toch de nodige context waardoor het zeer lastig wordt om je het verhaal eigen te maken en de talloze personages op de juiste plaats te zetten. Dit maakt dat het boek pas op ongeveer de helft interessant gaat worden.
Chloe Gong heeft gebruik gemaakt van het feit dat er in Shanghai in 1927 een burgeroorlog op uitbreken stond. Dat gegeven heeft ze gelardeerd met de komst van een aantal monsters die er een extra dimensie aan toevoegen. Juliette en Roma worden gedwongen om samen te werken in de strijd tussen monsters en politieke onrust. Tevens moeten zij hun harten zien te beschermen tegen elkaar.
Zoals gezegd begint het boek halverwege pas te borrelen, hierbij wordt knap gebruik gemaakt van menig plottwist waardoor de vaart ineens toeneemt, evenredig aan het spanningsniveau.
Er is op een knappe manier gebruik gemaakt van waarheid en fictie waardoor de geloofwaardigheid enorm toeneemt. Dit alles tot op zekere hoogte want de toegevoegde monsters zorgen voor een extra laag, maar erg realistisch is dit natuurlijk niet.
Het boek staat bol van intriges en het behouden van macht, waarbij geen middel geschuwd wordt. Het staat buiten kijf dat de hoofdpersonen, Roma en Juliette de meeste aandacht krijgen en je mag mee met hen op hun reis door de revolutie van 1927. Zoals altijd is voorbereiding voor een reis een hele goede tip dus deel 1 vooraf is een aanrader.


Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marcel62

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!