Aanrader
Kees van der Spek... Dit is een persoon waar ik altijd respect voor heb gehad. Hij maakt, naar mijn idee, geen programma's enkel voor sensatie: maar ook omdat hij mensen echt wil helpen, uit wil zoeken hoe het zit. En dat waardeer ik heel erg.
Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar zijn boek. Welke avonturen gaan we beleven?
Ik ben een beelddenker. Je hoeft maar tegen me te zeggen: groene versleten deur. En ik zie hem voor me.
Door de wijze waarop Kees zijn avonturen op papier heeft geschreven voelde het alsof ik er midden in stond. En ik denk, zelfs wanneer je geen beelddenker bent, je dit gevoel alsnog hebt.
Het is alsof hij het echt aan je verteld. Soms een klein zijweggetje naar een ander onderwerp, precies zoals in een gesprek met iemand ook gebeurt. Ook kwam zijn emotie goed over. De spanning die hij soms voelde en wanneer hij over iets grappigs vertelde zat ik mee te grinniken.
Kees verteld ook over zijn verleden: waar is hij geboren, hoe is hij opgegroeid, etc. Dit geeft, ons als lezer, nog een duidelijker beeld van hem. Ook deze informatie is zeer interessant.
De avonturen die hij beschrijft in zijn boek zijn bijzonder. Sommige kende ik van zijn programma's. Maar nu maakte ik het van achter de schermen mee, wat nog meer informatie over de situatie geeft en wat nog meer laat zien dat Kees en zijn team ook gewoon mensen zijn. Soms wil je dat nog weleens vergeten wanneer je televisie kijkt, maar de situaties waar ze in komen zijn soms daadwerkelijk ook gewoon gevaarlijk. En dat doen ze toch maar wel gewoon, in deze situaties belanden: ook voor het slachtoffer en om de mensen een kijkje te geven hoe het daadwerkelijk zit.
Ik raad dit boek aan. Het geeft een inkijkje in het leven van Kees van der Spek: zijn verleden en achter de schermen bij zijn programma's.
Ik heb alleen nog maar meer respect voor hem na het lezen van dit boek.