Advertentie

Augsburg, 1913. Weesmeisje Marie Hofgartner komt te werken in de grote villa van de familie Melzer als keukenmeisje. De mooie jonge dochter Katharina wordt voorbereid om geïntroduceerd te worden in het komende balseizoen, terwijl de oudste dochter Elisabeth jaloers toekijkt. En zoon Paul valt voor Marie vanaf het eerste moment dat hij haar ziet.

Vader Melzer is druk met zijn stoffenfabriek en bewaart een groot geheim wat Marie aangaat. Wanneer zijn dochter Katharina vriendschap sluit met Marie en samen met haar gaat schilderen, en als ook de romance tussen Paul en Marie groeit, wordt Marie langzaam steeds meer onderdeel van de familie. Zeker nu ze snel doorgegroeid is naar kamenierster. Maar wat weet vader Melzer over haar verleden?

Een dikke pil inderdaad, maar het is een verhaal dat je heel graag uit wilt lezen. De schrijfstijl is vlot en er komen steeds weer spannende gebeurtenissen langs, zodat je je aandacht erbij houdt. De personages komen af en toe enigszins vlak over en sommige karakters waren soms ronduit irritant, maar dit doet niet af aan het verhaal.

Tot aan het eind toe blijf je met vragen zitten die uiteindelijk goed worden beantwoord. Sommige plottwisten zie je wel een beetje aankomen, maar sommige niet en dat hield de aandacht vast tot het laatste hoofdstuk. Ik ben heel benieuwd naar deel 2 en 3 die ik zeker ga kopen!

Reacties op: Leuk eerste deel!

398
Het weesmeisje - Anne Jacobs
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners