De beroemde Orient Express staat stil tijdens een sneeuwstorm. Er is een moord gepleegd. De rijke zakenman Samuel Ratchett is dood aangetroffen in zijn treincompartiment met meerdere steekwonden. De moordenaar moet een medereiziger zijn geweest.

Gelukkig is detective Hercule Poirot aan boord om de moord op te lossen. Hij interviewt alle reizigers en moet tot de conclusie komen wie Ratchett heeft vermoord.

Wat een vlotte, spannende detectiveroman! Ik was aangenaam verrast hoe snel het boek las en hoe graag ik verder wilde lezen. Het aantal personages duizelde me wel na een tijdje en ik moet zeggen dat ik niet alle verhaallijnen met alle aanwijzingen en alibi’s heb kunnen volgen, en vooral alle verbanden tussen een paar personages. Maar Poirot was een engel en gaf me regelmatig handige overzichtjes en lijstjes om de stand van zaken door te geven.

De ontknoping was goed bedacht! Dat had ik niet aan zien komen. Ik vond het wel enigszins gekunsteld overkomen aan het eind, maar dat nam niet weg hoe leuk dit boek was. Vooral voor de schrijfstijl geef ik dit boek vier sterren en zou ik nog wel eens iets van Agatha Christie willen lezen. Een boek met Miss Marple bijvoorbeeld!

Reacties op: Vlot en spannend!

101
Murder on the Orient Express - Agatha Christie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken