De macht en impact van woorden
Het 1e deel der elementen 'Water' maakte indruk op me, het zette aan tot nadenken. Maar vergeleken met 'Aarde' was het op een liefdevolle, kabbelende wijze. Beide boeken gaan over schuld met elk een andere benadering: onbewust en bewust schuldig zijn aan datgene dat is gebeurd. 'Aarde' ervaarde ik als overdonderend, rauwer, donker (zoals aarde kan zijn) én zeer indrukwekkend.
In 'Aarde' spelen op verschillende manieren de macht en de impact van woorden een rol, zoals de invloed op zelfbeeld van kwetsende en afwijzende woorden, op gerechtigheid door het verdraaien van de waarheid en dreigende woorden in machtsverhoudingen.
Vreemd genoeg nog niet eerder iets van John Boyne gelezen, maar na deze twee boeken ben ik groot fan en nieuwsgierig naar eerder werk. En vooral naar de volgende delen van de elementen-serie!