Een verhaal vol avontuur

Marieke0205 Marieke0205
21 mrt 2026

Voor de leesclub van @lsuitgeverij en @ilonaslevenbijls mocht ik dit geweldige kinderboek lezen. Afgelopen donderdag hebben wij dit boek besproken met @Kevinhassing, Ilona en alle andere lezers. Leuk om te horen wat de inspiratie was van Kevin om dit verhaal te schrijven, namelijk zijn deelname aan Expeditie Robinson.

‘’Ik heb het overleefd en ben de baas over dit eiland’’ – Robinson Crusoe

Zal Ruby dit ook waar maken? De 12 jarige dochter van de beroemde schipbreukeling heeft maar 1 droom en dat is op avontuur gaan, net als haar vader. Midden in de nacht glipt ze van huis weg en verstopt zich op het schip van haar vader. Aan boord begint het avontuur, en als ze een aantal weken later strandt op een onbewoond eiland moet ze pas echt zien te overleven. Het leven op het eiland is zwaar en eenzaam, maar Ruby is creatief en weet niet van opgeven. Het overleven gaat met vallen en opstaan.

Kevin Hassing schrijft op een vlotte en beeldende wijze waardoor je door dit boek heen vliegt en je je waant op het onbewoonde eiland. Het gebruik van spreekwoorden en gezegden maakt het leerzaam en de nieuwe woorden waar je in dit boek kennis mee maakt heeft me meermaals doen lachen. Als je wilt weten wat een ‘Schont of Vernedervink’ is, ga dit boek dan lezen! De verhaallijn is spannend en boeiend en eindigt met een flinke cliffhanger. Ik kan niet wachten op het volgende deel!

Ik geef dit boek 5 kokosnoten, nee geen kotskotsnoten, de goede waar je niet ziek van wordt!

Meer recensies van Marieke0205